Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Společnost Ferrari  >  Ferrari na prahu nové pětiletky

Ferrari na prahu nové pětiletky

Jaroslav Hanus, datum vydání 21.4.2010

Kategorie: Společnost Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari na prahu nové pětiletky
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Fiat Group zveřejnil svůj plán rozvoje na roky 2010 – 2014 jehož součástí je samozřejmě i plán novinek pro automobilku Ferrari.



Předně je nutno zdůraznit, že Ferrari v následujících pěti letech neplánuje žádnou revoluci. Na programu je průběžná evoluce všech modelů, které jsou v současné době v nabídce. Ferrari neplánuje, s výjimkou nástupce Enza (které bude stejně jako jeho předchůdci mimo běžnou produkci), nové modelové řady. Jednotlivé modelové řady budou rozděleny na dvě kategorie:
1/ granturismo (cruisers) – California + 612 Scaglietti
2/ sports car (supercars) – 458 Italia + 599 GTB Fiorano


Co nás tedy čeká? Nejnovější modelová řada Ferrari 458 Italia dostane v roce 2011 verzi Spider. V Maranellu se již delší dobu prohání testovací prototypy a proto lze očekávat, že Ženevský autosalon 2011 bude dějištěm této velké premiéry.

V roce 2011 by však měla přijít i premiéra nástupce současného Ferrari 612 Scaglietti, který je vyvíjen pod kódovým označením F151. Ferrari vyhrožuje tím, že F151 dostane jako první Ferrari sériový hybridní pohon, neboť jeho zástavba do velkého čtyřmístného kupé bude nejednoduší.

Rok 2012 nebude co se týče novinek o nic chudší. Na trh přijde nástupce současného Ferrari 599 GTB Fiorano. Vzhledem k tomu, že 599 GTB Fiorano je s námi teprve od roku 2006, působí tato oficiální informace poněkud překvapivě. Že by Fiorano nebylo pro Ferrai až takové terno?

Svůj debut si též odbude nástupce Ferrari Enzo. Ferrari F150 má pohánět dvakrát přeplňovaný motor, přičemž ještě není rozhodnuto, zda se bude jednat o osmiválec či šestiválec (!). Vůz bude využívat aktivní aerodynamiky a dočkáme se i technických fines v podobě přisávání auta k vozovce. Jeho 400 kusová série by měla být ve výrobě v letech 2012-2014.

Rok 2013 byl měl být tím pravým pro představení faceliftu modelu California, který by měl do svého názvu dostat klasické „M“ (modificata) a pro premiéru ostré verze Ferrari 458 Italia, která by měla navázat na tradici založenou Ferrari 360 Challenge Stradale a Ferrari 430 Scuderia.

Jistě se ptáte kde je Ferrari 599 GTS? Otevřené Fiorano, které jsme avizovali již v minulém roce oficiální materiály nezmiňují. Bylo by však bláhové myslet si, že Ferrari odkrylo všechny své karty...

Ferrari se v rámci své činnosti hodlá více zaměřovat zlepšování programů personalizace, podpory prodeje náhradních dílů a poprodejních služeb (vč. finančních). Pokračovat bude i nadále optimalizace nákladů, což zahrnuje i snižování nákladů na účast Scuderie Ferrari v seriálu Formule 1. Ferrari hodlá s nezměrnou intenzitou pracovat i na poli licencování, kde slibuje licence pro nové produkty a nové obchody.

To jsou plány, uvidíme jaká bude realita.

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners