Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Společnost Ferrari  >  Ferrari Tailor Made

Ferrari Tailor Made

Jaroslav Hanus, datum vydání 15.12.2011

Kategorie: Společnost Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari Tailor Made
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Nový exkluzivní program personalizace Ferrari Tailor Made je určen speciálně pro klienty, kteří si přejí vytvořit na míru šitý vůz, který vyjádří jejich unikátní osobnost a vkus.



Program Tailor Made pokračuje v dlouholeté tradici Maranellské automobilky, která začala v padesátých a šedesátých letech minulého století, kdy klienti dotvářeli vzhled svých vozů a užívali si obrovskou volnost, když přišlo na materiály, barvy a zpracování. Výsledkem byl unikátní vůz, který vyhovoval touhám každého konkrétního majitele.

Významná část minulosti značky Ferrari nyní ožila díky programu, který majitelům umožňuje specifikovat i ty nejmenší detaily jejich Ferrari – od barvy a vzhledu karoserie po provedení interiéru. To vše přes mimořádnou nabídku provedení, příslušenství, materiálů, zpracování a barev. Všechny jsou výsledkem neustále probíhajícího vývoje a výzkumu ve Ferrari Styling Centre, kde se čerpá inspirace z klíčových hodnot společnosti: inovace, elegance a vášně.

Osobní přání a touhy klientů jsou srdcem programu Tailor Made. Majitelům asistuje, a celým systémem tvorby vozu je provází, jejich osobní designér, který je zodpovědný za to, že výsledný vůz je unikátní a také zároveň odpovídá značce Ferrari a její tradici. Po navržení celého vozu může klient průběžně sledovat různorodé procesy spojené s jeho produkcí až do finálního převzetí. Pochopitelně jsou také velmi vítání v Maranellu, kde si v případě přání mohou převzít vůz osobně. Kreativita, výzkum, originální materiály, perfektní zručnost a pozornost k detailu jsou základy programu Tailor Made, který nabízí tři skupiny zaměření přímo inspirované a spojené s legendou Ferrari: Scuderia, Classica a Inedita.

Scuderia bere inspiraci ze sportovní historie Ferrari, ze které nabízí výběr materiálů, provedení a barevných provedení. Na druhé straně je Classica, která přináší moderní obrat vycházející ze stylistických podnětů a znaků ikonických vozů GT z Maranella. A pak je tu Inedita, která dle svého jména přináší element experimentu a inovace z pohledu stylu, barev a materiálů.

Klienti dostávají při svém rozhodování extrémní volnost, mohou si vybrat vše od tradičních a luxusních materiálů – např. kašmíru, těch moderních - džínovina, až po špičkově technických jako je např. karbon. To umožňuje klientům dosáhnout takovou exkluzivitu, jaká nemá v automobilovém průmyslu obdoby. Častokrát je to vůbec poprvé, kdy mnoho materiálů bylo adaptováno a homologováno pro použití v automobilech. Součástí programu Tailor Made je pozvání klientů do Maranella. Tam na ně čekají speciální prostory vyhrazené tomuto programu, které vypadají a lidé se v nich cítí jako v moderním krejčovském studiu s obrovským výběrem materiálů, zpracování a barev. K dispozici je též snímač materiálů, který pak majitelům nabídne vizualizaci konečného výsledku.


Kolekce Tailor Made


Scuderia
Závodění vždy kolovalo v žilách Ferrari, vždyť tato značka získávala úspěchy na závodních tratích od svých ranných let. Kolekce Scuderia vzdává poctu závodním okruhům a tento fakt se odráží v použitých materiálech i provedení. List možností v kolekci Scuderia zahrnuje širokou škálu od karbonu, technických tkanin, jelenice a impregnované kůže, Alcantary, mikrovlákna, Kevlaru, leštěné či matné kovy. Klient může pracovat se Scuderia kolekcí tak, aby jeho Ferrari ztělesňovalo vrchol sportovnosti.

Classica
V kolekci Classica dostávají stylistické křivky a prvky ikonických vozů GranTurismo z Maranella modernější a přitom stále klasický vzhled a to díky použití nejnovějších materiálů a výrobních technologií. Elegantní pastelové barvy minulosti, použití klasické kůže či vlny, kašmíru nebo sametu, speciální provedení tvrdých ploch interiéru ladící s exteriérem, chromované prvky, detaily prošití a přírodnější kůže – to jsou jen některé z možností z této kolekce.

Inedita
Inedita dělá přesně co, co naznačuje samotné jméno: přináší neotřelé, inovativní stylistické prvky, které přitom stále respektují klíčové hodnoty značky. Je nejvíce experimentující ze všech tří kolekcí a cítíme, že může dát základ budoucím vzhledům a zpracováním. Džínovina, čalounění z hrubé kůže, oblekové látky a technické tkaniny, to vše je jen pár z mnoha inovativních a zajímavých možností pro majitele, kteří se rozhodnout personalisovat si vůz z kolekce Inedita.




2011 (c) foto: Ferrari S.p.A.
Text: redakční úprava tiskové zprávy poskytnuté společností Scuderia Praha, a.s.


Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners