Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Supercars  >  Maserati Club ČR - 4. klubový sraz

Maserati Club ČR - 4. klubový sraz

Jaroslav Hanus, datum vydání 10.5.2009

Kategorie: Supercars

posta  poslat tento článek známému
Maserati Club ČR - 4. klubový sraz
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Čtvrtý klubový sraz - Praha / Lány / Karlštejn - fotogalerie



Ačkoliv jsme v sobotu druhého května roku 2009 uskutečnili v pořadí již čtvrtý klubový sraz, v mnohém (a pro mnohé) bylo toto setkání v hodně ohledech nové, či premiérové. Pro nás, kteří již zažili loňské "biturbo" srazy, byla tato sobota první možností, jak se seznámit s majiteli novějších modelů. Pro ně to zase byla pravděpodobně první akce spojená se značkou Maserati, nemající komerční charakter. A jaký náš první letošní sraz konkrétně vypadal?

Postupně jsme se během sobotního dopoledne sjeli před pražským showroomem společnosti Scuderia Praha v ulici U Prioru, který vedení klubu vzhledem k předání členských balíčků, připravenému občerstvení a parkovišti vyhrazeném pouze a jen italským skvostům považovalo za ideální startovní bod nejen srazu, ale faktického fungování oficiálního Maserati clubu. Již před showroomem došlo k vzájemnému seznamování přítomných klubistů, prohlídce aut, a výměně dojmů a zkušeností s provozováním modenských vozů. Někteří majitelé oldtimerů na místě zjistili, že se vlastně (vzhledem k raritnímu výskytu těchto aut v naší zemi) již roky znají, a o to bylo seznamování příjemnější a spontánnější. Před jedenáctou jsem společně s tajemníkem Davidem představili zúčastněným plán srazu, a za krásného slunného počasí jsme pomalu vyrazili v koloně dvanácti Maserati a jednoho Ferrari do Lán, na prohlídku Muzea sportovních aut. Ptáte se, jakto že na srazu Maserati bylo i Ferari? Inu, pan Roman nestihl připravit svoje Ghibli a nechtěl o sraz přijít, tak dorazil ve svém 355. Během jízdy nechybělo focení kolony z Petrova vozu, ani udivené pohledy řidičů octavií divících se, koho to vlastně potkali. Po prohlídce muzea následoval v přilehlé restauraci oběd, během kterého dostali členové znalostní kvíz z historie automobilky. Další destinací bylo golfové hřiště nad Karlštejnem, kde po zhruba třiceti kilometrech skončila naše projížďka malebnou krajinou kolem řeky Berounky. Zde jsme si dali odpolední kávu, poslechli si přednášku o historii Maserati, která ještě mnohé napověděla do kvízové souteže, a nakonec vylosovali výherce, kterým se stal Michal Krejčí. Po dodatečném vyhodnocení archů vyhrál společně s Jardou Žákem i fakticky, takže stylová klíčenka s trojzubcem šla prozřetelnou rukou štěstěny k tomu nejlepšímu. Po předání ceny jsme sraz oficiálně ukončili, někteří z nás se rozjeli domů hned, ostatní ještě chvíli debatovali a s přáním šťastné cesty se nakonec všichni rozjeli do cílů svých cest.

První letošní sraz se dle ohlasů členů povedl, nezmizela pohodová atmosféra setkání minulých a noví členové perfektně zapadli mezi ty služebně starší. Budeme se na Vás všechny, včetně těch, kterým nevyšlo zúčastnit se tohoto setkání, těšit na příštím klubovém srazu, který bude koncipován jako sportovní a uskuteční se 27. června.

Autor: Radim www.maserati-club.cz




Děkujeme Maserati Clubu ČR za možnost se této báječné akce účastnit

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners