Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  GTracing  >  Zlatočerné F430 GT2 vyhrálo poprvé v roce 2012

Zlatočerné F430 GT2 vyhrálo poprvé v roce 2012

Jaroslav Hanus, datum vydání 26.6.2012

Kategorie: GTracing

posta  poslat tento článek známému
Zlatočerné F430 GT2 vyhrálo poprvé v roce 2012
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Richard Chlad st. dostal i vlastním přičiněním ten nejhezčí dárek k svým 50. narozeninám, když své zlaté Ferrari F430 GT2 dovedl spolu se svým synem k vítězství ve vytrvalostním závodě na maďarském Pannoniaringu.



Příprava na závodní víkend na Pannoniaring začala o týden dříve, a to na Slovakiaringu. Po závodech FIA GT1 musel tým K&K Racing Team vyzkoušet oba závodní vozy v rámci akce Klubu sportovních aut. Testování bylo poznamenané poměrně vytrvalým deštěm, tudíž se skutečné testování posunulo až do odpoledních hodin. Vůz se startovním číslem 18 řízený rodinou Chladů prodělal povinnou repasi motoru v Michelotto Engineering a vůz č. 37 prošel výměnou spojky a zavěšení.

Zlatá 18 běžela bez problémů a její časy zajížděné Chladem starším v plném provozu si vysloužily uznání „Radikalistů“. U červeného vozu se neustále objevovaly elektronické chyby v systému, které odstranili až technici AF Corse testující na Hungaroringu. V úterý 12.6. se celá kolona přemístila na Pannoniaring a ve středu obě auta absolvovala volné jízdy s poměrně rozpačitými pocity. Okruh je určen spíše pro motocyklové závody. Nicméně během pátku a soboty mechanici postupně předělali převody a podvozek tak dokonale, že Chlad jr. zajel 3. tréninkový čas na 18 a Marcel Kusín 6. s vozem 37. V neděli bylo před závodem opravdu vražedné horko 34°C. Bylo jasné, že závod dojede a vyhraje ten, kdo má dobrou fyzičku a dokáže šetřit pneumatiky až do úplného závěru.

Ihned po startu dostalo GT2 s č. 18 za první zatáčkou zbytečnou ránu od slovenského Porsche (Konopka a spol.), které muselo ze závodu odstoupit. Chlad st. díky této nehodě ztratil 3 místa a postupně se probíjel až na 4. pozici, na které předával auto juniorovi. Díky rychlému předání a následné bezchybné jízdě Chlad jr. se 18 vypracovala na druhou pozici a čtyři kola před koncem na první místo absolutně, které Richard udržel i přes stíhací jízdu Pagani Zonda. Několik jezdeckých chyb zejména Marcela Kusína znamenalo pro červenou 37 konečné sedmé místo absolutně a třetí příčku v mistrovství ČR. Pro Richarda Chlada st. byla první pozice absolutně nejhezčím dárkem k 50. narozeninám, které ve středu s celým teamem na Pannoniaringu bujaře oslavil.
















Text, foto: K&K Racing Team - redakční úpravy

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners